Takimi mes delegacionit të BE-së dhe partnerëve të projektit “BE për Bashkitë”

Ka filluar zbatimi i projekti BE për Bashkitë në Shqipëri, i cili do të nxisë potencialin e zhvillimit të bashkive dhe do të përmirësojë kushtet socio-ekonomike dhe mjedisore të komuniteteve lokale në Shqipëri.

Gjatë takimit të parë përfaqësuesit nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri, znj. Lenka Vitkova dhe z. Orlando Fusco, zëvendësministren e Brendshme, znj. Romina Kuko dhe partnerët diskutuan për rëndësinë e projektit dhe në veçanti me skemën e tij të granteve për bashkitë në Shqipëri që do të ndikojë në përmirësimin e cilësisë së jetës të qytetarëve dhe rritjen e kontributit të tyre në procesin e integrimit të vendit në BE.

Ky projekt zbatohet nga Rrjetin e Shoqatave të Autoriteteve Lokale të Evropës Jug-Lindore (NALAS) Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit, EcoPartners,  Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, Shoqatën për Autonominë Vendore me mbështetjen financiare të Delegacionit të Bashkimi Evropian në Shqipëri.

 

Lajme të ngjashme

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Katalogu “Praktika të Mira” ka si qëllim të ofrojë shembuj të praktikave të mira në zbatimin me sukses të projekteve të financuara nga BE në vende të ndryshme të Evropës, si Kroaci, Mali i Zi, Serbia, Moldavia, Turqia, etj. Projektet e përfshira në katalog janë...

Lexo më shumë

Pin It on Pinterest