Transformimi i Gjelbër i Ndërtesave Publike: Një pikënisje në Shkollën “Kosova” në Tiranë

Transformimi i gjelbër i ndërtesave publike, nisi në shkolën “Kosova”në Tiranë, ku u inaugurua tarraca e parë e gjelbër.

Me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian përmes skemës së granteve “BE për Bashkitë”, Bashkia e Tiranës realizoi instalimin e tarracës së gjelbër dhe të një sere edukative. Ky projekt është i pari i këtij lloji dhe sipas zyrtarëve të Bashkisë, synohet të realizohet edhe në shkolla të tjera publike.

649 fëmijë të shkollës “Kosova” dhe anëtarë të komunitetit do ta mirëmbajnë “Tarracën e Gjelbër” dhe do ta përdorin në funksion të projekteve hulumtuese dhe aktiviteteve shkollore.

Me zbatimin e projektit “Kopshtarët e Vegjël”, nxënësit e shkollës “Kosova” sot janë më të informuar mbi mbrojtjen e mjedisit dhe jetesën e shëndetshme në harmoni me natyrën.

“Bashkimi Evropian do të vijojë të mbështesë Bashkitë Shqiptare me 10 milion euro, përmes një faze të dytë të projektit “BE për Bashkitë””, u shpreh gjatë ceremonisë përuruese Marie Augouy, Menaxhere Programi për Qeverisjen Rajonale dhe Lokale e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri.

EU4Municipalities (BE për Bashkitë) është një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian. Ai zbatohet nga një konsorcium i drejtuar nga NALAS, Rrjeti i Shoqatave të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore, (mbështetur institucionalisht nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim), në partneritet me Shoqatën e Autonomisë Vendore të Shqipërisë, EcoPartners for Sustainable Development dhe Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit.

 

Lajme të ngjashme

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Katalogu “Praktika të Mira” ka si qëllim të ofrojë shembuj të praktikave të mira në zbatimin me sukses të projekteve të financuara nga BE në vende të ndryshme të Evropës, si Kroaci, Mali i Zi, Serbia, Moldavia, Turqia, etj. Projektet e përfshira në katalog janë...

Lexo më shumë

Pin It on Pinterest