Lajmet

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Praktika të mira nga projekte të financuara nga BE

Katalogu “Praktika të Mira” ka si qëllim të ofrojë shembuj të praktikave të mira në zbatimin me sukses të projekteve të financuara nga BE në vende të ndryshme të Evropës, si Kroaci, Mali i Zi, Serbia, Moldavia, Turqia, etj. Projektet e përfshira në katalog janë shembuj të përmirësimit të jetës së...

Lexo më shumë
BE për Bashkitë – Një histori suksesi

BE për Bashkitë – Një histori suksesi

Katalog "BE për Bashkitë - Një histori suksesi", produkt i skemës së granteve “BE për Bashkitë” i financuar nga Bashkimi Evropian, ofron një pasqyrë të projekteve të zbatuara nga 19-të bashkitë fituese, të përzgjedhura nga thirrja për propozime. Skema e Granteve “BE për Bashkitë” është një projekt...

Lexo më shumë
Golem: Energji nga Panelet Fotovoltaike në Shkollën e Mesme

Golem: Energji nga Panelet Fotovoltaike në Shkollën e Mesme

Energjia diellore përbën një burim të rinovueshëm dhe të pastër si dhe ka një rol të rëndësishëm në reduktimin e emetimeve të gazeve serrë dhe në zbutjen e ndryshimeve klimatike. Shkolla e mesme e agro-biznesit “Charles Telford Erickson” në Golem të Bashkisë Kavajë, është ndër të parat që ka...

Lexo më shumë
Këndi i ri i lojërave në Rrëshen: Argëtim për të gjitha moshat

Këndi i ri i lojërave në Rrëshen: Argëtim për të gjitha moshat

Sot më shumë se 1300 fëmijë të Rrëshenit i gëzohen këndit të ri të lojrave në rrugën “Gjergj Fishta”. Këndi i ndërtuar në një park të gjelbëruar është menduar si vend argëtues për fëmijët, po ashtu edhe si një vend shlodhës edhe për të rriturit në qytet. Projekti ia arriti qëllimit të vendosur që në krye të herës, ofrimin e shërbimeve publike të përmirësuara për komunitetin nëpërmjet ndërhyrjeve të vogla në qytetin e Rrëshenit.

Lexo më shumë
Zonë e re lojërash me fëmijë të lumtur në Klos

Zonë e re lojërash me fëmijë të lumtur në Klos

Bashkia e Klosit tërhoqi vëmendjen tonë pas prezantimit të propozimit të Projektit “Hapat e parë: Mbështetje për mjedisin, pjesëmarrjen dhe sportin në Bashkinë Klos”. Synimi i tij ishte ndërtimi i Këndit Komunitar të Lojrave, që u financua nga Bashkimi Evropian përmes skemës së granteve “BE për Bashkitë”.

Lexo më shumë

Pin It on Pinterest